header plaatje

Zwem en Poloclub de Ganze - Goes

Contact informatie


Email: secretaris@deganzegoes.nl

Voor meer contactgegevens zie contact.

Hoe word ik lid?


Nadat u de informatie op deze pagina heeft opgestuurd zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Overige vragen


Als u nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met ons via het contactformulier of misschien staat het antwoord in de handleiding.

Waterpolo

Waterpolo is een van de sporttakken van de Koninklijke Nederlandse Zwembond. (KNZB). Nederland kent een van de grootste waterpolo-competities ter wereld. Met kunnen zwemmen ben je er niet bij waterpolo. De sport vraagt nog veel meer andere vaardigheden, zoals techniek, tactiek en het spelen en presteren in teamverband. Om te kunnen beginnen, moet je in het bezit zijn van een A zwemdiploma.

Waterpolo is een teamsport, waarbij het team bestaat uit 6 spelers en 1 keeper. Bij de jeugd kunnen teams uit minder spelers bestaan. De spelers dragen een cap; wit voor het thuisspelend team en blauw voor het uitspelend team. Beide keepers hebben een rode cap. Alle spelers hebben oorbeschermers aan hun cap. De oorbeschermers zijn belangrijk: deze moeten de oren beschermen tegen grote druk van buiten als een bal hard tegen de oren wordt gegooid.

Wie zijn de trainers?

De leiding tijdens de trainingen is in handen van:

  • Joyce Pieters
  • Ans Lourenssen

Wie mag er meetrainen?

Alle leden die ingeschreven staan bij Z&PC de Ganze. Aankomende nieuwe leden mogen 3 keer GRATIS vrijblijvend meetrainen.