Wedstrijdzwemmen

 

 Wedstrijd zwemmen is een prachtige sport. De afdeling wedstrijd zwemmen van de Ganze heeft ongeveer 70 leden. Onder leiding van onze trainers wordt er prestatiegericht getraind waarbij ook het plezier in de sport een belangrijk uitgangspunt is.

Onze zwemmers komen uit op de regionale- kampioenschappen waar meermaals successen worden geboekt. De afdeling wedstrijdzwemmen bestaat uit verschillende zwemgroepen, de groepen zijn ingedeeld op leeftijd en techniek van de zwemmer.

De wedstrijden vallen onder de bepalingen van de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwembond)

 

Swimkick Techniek School

De doelstelling van de Swimkick techniek school is om gedurende het seizoen de 4 zwemslagen te leren. Dit wordt in vier blokken gedaan waarbij ieder blok voor een zwemslag staat. Deze slagen zijn schoolslag, borstcrawl, rugslag en vlinderslag.

 

Minioren

Bij deze groep worden alle zwemslagen verbeterd, train je op langere afstanden, leer je keerpunten maken en doe je mee aan echte wedstrijden.  Zwemmers uit deze groep komen in aanmerking om aan wedstrijden mee te mogen doen:  swimkick / minioren wedstrijden.

 

Junioren

Bij deze groep worden alle zwemslagen verder verbeterd, train je op langere afstanden, leer je keerpunten te verbeteren en doe je mee aan echte wedstrijden. Zwemmers uit deze groep komen in aanmerking voor District en Zeeuwse competitie wedstrijden.

 

Selectie A en B

Bij deze groep staan uiteraard de zelfde punten centraal als bij voorgaande groepen.

Hier wordt echter meer de nadruk gelegd op het verbeteren van hun persoonlijke tijden door deel te nemen aan wedstrijden en het verfijnen van de zwemtechniek.

Verder zal een zwemmer zich meer gaan specialiseren in een bepaalde slag en afstand.

Tevens proberen we zoveel mogelijk zwemmers te kwalificeren voor de Zeeuwse Kampioenschappen.

 

Recreanten

Deze groep bestaat uit zwemmers die niet deelnemen aan wedstrijden en geen trainer aan de badrand hebben staan. Tijdens de training zal op geheel eigen initiatief gezwommen worden.

 

Wie mag er meetrainen?

Alle leden die ingeschreven staan bij Z&PC de Ganze.

Aankomende nieuwe leden mogen 3 keer GRATIS vrijblijvend meetrainen.